Monkey Mudra

De Monkey Mudra is een uitstekende oefening om het coördinatievermogen te trainen en de linker- en rechterhersenhelft op elkaar in balans te brengen. Daarnaast is het een goede oefening om spanning in de schouders los te maken. De bewegingen doen denken aan die van een aap, vandaar de naam.

Uitvoering

  1. Ga in kleermakerzit zitten. Houd de rug recht.
  2. Draai het hoofd naar rechts, ellebogen op schouderhoogte, onderarmen wijzen recht naar boven (a).
  3. Adem in en Laat de rechteronderarm naar de vloer wijzen, de linkerarm blijft omhoog wijzen (b).
  4. Adem uit en draai de rechteronderarm omhoog, terwijl je de linkeronderarm omlaag draait. Tegelijkertijd draai je je hoofd naar links (c).

Wissel houding (b) en (c) met elkaar af op het ritme van de adem. Beweeg op een vloeiende manier. Let erop dat de ellebogen op schouderhoogte blijven.

Baten

Omdat het een kruislingse beweging is, brengt deze oefening de linker- en rechterhersenhelft met elkaar in balans. Daarnaast houdt deze oefening de schouders soepel. Verder werkt de oefening in op het hartchakra en het zonnevlechtschakra. Het zonnevlechtschakra bevindt zich tussen de navel en het borstbeen en staat voor persoonlijke kracht en individualiteit. Het hartchakra bevindt zich terhoogte van het hart en staat voor liefde en de balans tussen geven en ontvangen.

Print Friendly, PDF & Email
Share